A következő Final Fantasy játék mellé egy komplett film is érkezik

final-fantasy4

A Final Fantasy játéksorozat története elég régre nyúlik vissza, ám a világhírnevének csak a VII. rész tudott megalapozni 1997-ben (már csak azért is, mert ez volt az első darab, amit Japánon kívül is terjesztettek). A játék szériájában ez az első, amely 3D-s technológiákat, előre renderelt karaktermodelleket, háttereket és videókat használt. A játék nemcsak a videojátékok korát rengette meg alapjaiban, de a JRPG, az Anime, Manga és a Cosplay tömeges elterjedéséért is közvetve felelős. A Final Fantasy VII-ből több mint 10 millió példányt adtak el világszerte.

A játékot már 1994-ben adaptálták, egy négy részes anime minisorozat keretében, ez volt a Final Fantasy: Legend of the Crystals. Az első egészestés animációs filmváltozatra egészen 2001-ig várni kellett, azonban a Final Fantasy: A harc szelleme hiába rendelkezett rekordméretű költségvetéssel (137 millió dollár 15 éve!), csúfos bukásnak bizonyult, mivel a 85 millió dolláros összbevételével még a gyártási költségét sem tudta visszahozni.  A játékok  ennek ellenére továbbra is népszerűek voltak, amelyek egy olyan stabil rajongótábort tudtak kialakítani, hogy 2005-ben is megpróbálkoztak egy saját CGI animációs filmmel, a Final Fantasy VII: Advent Childrennel, amihez később érkezett egy bővített, rendezői változat, a Final Fantasy VII: Advent Children Complete is.

A játékszéria idén fog elérkezni a XV. részéhez, amihez egy CGI animációs filmet is leforgattak, illetve elindítottak egy anime sorozatot is. A Kingsglaive: Final Fantasy XV c. filmet a Sony és a Square Enix közösen dobja piacra.

Kingsglaive-Final-Fantasy-XV

A történet szerint Lucis királyságában található egy szent kristály, melyre a gonosz Nilfheim birodalom mindenképpen magáénak akar tudni, ezért egy hatalmas háborúba keveredik a két fél. Regis király, Lucis vezetője egy Kingsglaive nevezetű elit katonai egységnek is parancsol, ennek a csoportnak lesz tagja Nyx Ulric is. Ennek az egységnek lesz a feladata Insomnia városának védelme a Nilfheim birodalom hadserege ellen. A király csak úgy képes megmenteni népét a biztos pusztulástól, ha elfogad egy ultimátumot, aminek értelmében a fővároson kívül minden területet átenged az ellenségnek, valamint fiának, Noctis hercegnek feleségül kell vennie Lady Lunafreyát, Tenebrae egykori hercegnőjét, aki jelenleg a Nilfheim birodalom fogja. Közben a nilfheimi erők egy félelmetes csatatérré változtatják Insomnia városát. Nyx így egy olyan harc közepén találja magát, ahol nem csak saját élete, hanem az egész királyság túlélése a tét.

A főbb szereplők hangját igazi sztárok fogják kölcsönözni: Lena Headey (a Trónok harca Cersei-je), Sean Bean (a Trónok harca Ned Stark-ja) és Aaron Paul (a Breaking Bad Jesse Pinkman-je). Headey hangját Luna hercegnőnek kölcsönzi, Bean pedig Regis királyt, illetve Aaron Paul a Nyx nevű katonát alakítja.

A rendező Takeshi Nozue, akinek eddig leginkább videojátékok történeteiért volt felelős, de az ő műve volt a már említett Final Fantasy VII: Advent Children is.

Az animációs filmet nem fogják mozikban vetíteni, viszont minden országban megtekinthető lesz majd az interneten, illetve le is lehet tölteni. Pontos megjelenési dátumról még nem lehet tudni, csak annyi biztos, hogy még a Final Fantasy XV játék előtt érkezik.

Előzetes:

A Kingsglaive: Final Fantasy XV  mellett egy öt részes anime minisorozat is érkezik Brotherhood: Final Fantasy XV néven. Ez az előzménysorozat csak a YouTube-on lesz nézhető, az egyes epizódokat folyamatosan töltik majd fel a játék szeptember 30-i érkezéséig. A sorozatot az az A-1 Pictures készíti, akinek a Sword Art Online-t és a Black Butlert is köszönhetjük.

Ez pedig a már közzétett első rész:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 133 times, 1 visits today)