Valamikor csak lesz Alkonyi őrség is

nightwatch

Az orosz Timur Bekmambetov a 2004-es Éjszakai őrséggel (Night Watch), és annak folytatásával, a 2006-os Nappali őrséggel (Day Watch) vált híressé, aminek következtében Hollywood is felfigyelt rá. Csakhogy sem a Wanted, sem pedig az Abraham Lincoln, a vámpírvadász nem hozta meg a kívánt sikert, és ha pesszimisták vagyunk, akkor az idén érkező Ben Hur remake sem fogja.

Ugyanakkor a rajongók a mai napig várják az Alkonyi őrséget (Dusk Watch), Szergej Lukjanyenko regényei harmadik részének a mozis adaptálását, még ha a filmek nem is igazán ragaszkodtak a könyvek cselekményéhez. A vámpír-fantasy trilógia záródarabjában a Sötétség és a Fény erői ismét fegyverszünetet kötöttek, az egyezség szerint nappal a Sötétség harcosai, éjjel pedig a Fény emberei védelmezik az embereket a rebellisektől. Egy legenda azonban egy olyan lény felbukkanását jövendöli, aki nagy hatalommal bír. Nem tudni, hogy melyik oldalra áll, de sok múlik a döntésén.

A Slashfilm szerkesztői rá is kérdeztek Bekmambetovnál, hogy lesz-e végül harmadik felvonás, vagy nincsenek már tervei ezzel kapcsolatban. A rendező megnyugtatott mindenkit, hogy nincs elfelejtve és valószínűleg egyszer majd lesz belőle valami, mivel szerinte egy nagyon érdekes világról van szó.

Van egy olyan sejtésünk, hogy csak akkor kezd neki, ha felsül a Ben Hurral (is)…

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 131 times, 1 visits today)