Vígjáték a fegyvernepperkedésről

war-dogs-trailer

Az utóbbi időben egyre több olyan vígjáték készül, ami annak ellenére lett sikeres és vicces, hogy igazából egy elég súlyos történet van mögötte. Elég csak a Pain & Gain-re vagy A Wallstreet farkasára gondolni. És ilyen lesz a War Dogs is, amelyben két betépett huszonéves srác egy hirtelen jött ötlettől vezérelve olyan alacsony fegyvereladási árat kínál a Pentagonnak, hogy azok szerződést kötnek velük, és innentől kezdve – teljesen kezdőként – szállíthatnak fegyvereket Afganisztánba a felkelőknek. A fiúkkal persze elég hamar elszalad a ló…

Ezen a ponton még egyszer kiemelném, hogy mindez a valóságban is megtörtént. David Packouz és Efraim Diveroli sztoriját még a Rolling Stone írta meg 2011-ben, amiből végül a forgatókönyv készült.

A filmet Todd Phillips, a Másnaposok-trilógia rendezője dirigálta.

A kétszeres Oscar-jelölt Jonah Hill (A Wallstreet farkasa, Pénzcsináló) és Miles Teller (aki máris remek menekülőútvonalat talált A beavatott-sorozatból) alakítják a fegyverneppereket, Ana de Armas (Kopp-Kopp) és a négyszeres Oscar-jelölt Bradley Cooper (Napos oldal, Amerikai mesterlövész) szintén felbukkan a vígjátékban.

A film hazájában augusztus 19-én fog debütálni, a hazai premierdátum egyelőre nem ismert.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 63 times, 1 visits today)