Káromkodós animációs film? Jöhet!

sausage

A Sausage Party ötlete először 2010-ben merült fel Evan Goldberg és Seth Rogen fejében, akik eddig közösen olyan filmeket hoztak tető alá, mint az Itt a vége, Az interjú, az Ananász expressz vagy a Zöld Darázs. A forgatókönyvet meg is írták, majd a rendezői székbe beültették Greg Tiernant (Thomas, a gőzmozdony) és Conrad Bernont (Shrek 2, Madagaszkár 3). 2013-ban a Sony és az Annapurna pedig közösen vállalta, hogy állják a költségvetést.

Miről is van szó? Az ételek a boltokban olyanok, mint a jól ismert karácsonyfa története: csak arra várnak, hogy valaki hazavigye őket. Az eufórikus hangulatot azonban hamar szertefoszlatja a rideg valóság, amiben az ételeket az emberek, nos… megeszik. A főhős egy kolbász (vagy virsli?) lesz. A témája eleve nem túl gyermekbarát, sőt már azt is lehet tudni, hogy odakinn „R” besorolású, azaz kifejezetten felnőtteknek szóló lesz. Káromkodások lesznek dögivel, de hogy ennél merészkednek messzebbre is, azt még nem tudni.

Azt viszont igen, hogy a szinkronhangokat kifejezetten ismert színészek fogják biztosítani: Jonah Hill, Seth Rogen, Kristen Wiig, Edward Norton, Michael Cera, James Franco, Paul Rudd, Danny McBride, Bill Hader és Salma Hayek.

Amerikában augusztus 12-én fog a mozikban debütálni, de lengyel barátaink már június 10-én megcsodálhatják. Hazai premierről egyelőre nincs hír, pedig kíváncsi lennék, hogy hány szülő jönne zavarba és vinné ki idő előtt gyermekét a moziból. (Mint ahogy anno a Ted bemutatóján lehetett ilyenekről hallani.)

Az előzetesben az utalás a Ryan közlegény megmentésére még így közel 20 év elteltével is hatásos.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 98 times, 1 visits today)