Jön az Ip Man harmadik része!

ipman3

Jíp Man, népszerű latin betűs átírással Yip Man vagy Ip Man kínai harcművész, tanító, a Wing Chun kung-fu nagymestere. Legismertebb tanítványai Bruce Lee, Leung Ting, Jíp Cön és Jíp Ceng.

A mester történetét először 2008-ban vitték vászonra A becsület útján magyar alcímmel, ami világszerte elég szép sikert követett el. Az életrajzi, harcművészeti dráma azóta több előzményfilmet és folytatást is megélt (A nagymester, A legenda születése, A végső harc), idén pedig érkezik a kronológiailag harmadik résznek számító folytatása.

A történet továbbra is a Wing Chun-nagymester életéről szól, így főszereplője a mester többször megformáló Donnie Yen marad. Mellette a bokszlegenda, Mike Tyson lesz még kiemelt szereplő, valamint Ip Man leghíresebb tanítványa, Bruce Lee, akit CGI segítségével keltenek majd életre. A készítők elmondása szerint ugyanis nem találtak megfelelő színészt a szerep eljátszására.

A filmet Sanghajban forgatták, és a folyamat „természetesen” nem volt mentes kisebb-nagyobb sérülésektől. Mike Tysonnak még az egyik ujja tört el majdnem. Donnie Yen egyébként azt nyilatkozta, hogy jó eséllyel az Ip Man 3 lesz az utolsó harcművész filmje, amit az 51 éves korával indokolt.

Az művet a korábbi részek rendezője, Wilson Yip dirigálta.

A filmet tavaly december óta már elég sok országban bemutatták, így a cikk címe inkább annak szól, hogy hátha valamelyik kábeladón hamarosan hozzánk is elér, mivel a mozis megjelenése esélytelen, hiszen az előzőek se jutottak el odáig.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 290 times, 1 visits today)