Nicholas Cage ismét rendezni fog

cage222

Hogyan? Már van saját rendezésű filmje?

Az Oscar-díjas Nicolas Cage manapság már nem az a színész, aki egykor minőségi filmek húzóneveként szerepelt, inkább lassan közröhej tárgya, hogy szinte mindent elvállal, amit elé raknak. Ezek a filmek pedig többségében – nem feltétlen a színén kvalitásai miatt – rendre meg is buknak. Cage most viszont 2002 után ismét a kamera mögé állna, hogy a Sonny c. drámája után egy újabb filmet rendezhessen. A Sonny egyébként nem volt bukás, de hallott már róla valaki egyáltalán? A főszereplője amúgy az azóta Oscar-jelölt James Franco volt.

A színész Joyce Carol Oates 2003-ban megjelent Nemi erőszak (Rape: A Love Story) regényét szeretné vászonra vinni, ráadásul még a főszerepet is elvállalná. Utóbbi nem ördögtől való dolog, Mel Gibson és Kevin Smith is megtette már ezt párszor.

John Mankiewicz, a Kártyavár (House of Cards) sorozat írója dolgozott a Vengeance: A Love Story címre keresztelt forgatókönyvön. A független pénzből formálódó projekt forgatási munkálatai áprilisban fog elkezdődni.

A regény tartalma: egy anyuka a tizenkét éves kislányával egy éjszaka nem a legbiztonságosabb úton mennek haza, aminek meg is lesz a böjtje, mert a nőt a gyermeke szeme láttára megerőszakolja egy csapat bedrogozott, felajzott fiatal. Az elkövetőket elkapja a rendőrség, és várhatóan el is ítélik őket. De vajon a jogszolgáltatás egyenlő-e az igazságszolgáltatással? Mire képes egy gátlástalan sztárügyvéd? Hogyan reagál a közvélemény? Ilyen és ehhez hasonló komoly kérdéseket feszeget a könyv, illetve vélhetően a film is legalább ilyen mélységű lesz.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 36 times, 1 visits today)