Minden, amit a Szenilla nyomában-ról tudni érdemes

semilla

Vajon lesz olyan jó, mint a hatalmas bevételt szakító elődje 12 évvel ezelőtt? Aggódjunk-e a nem túl acélos Szörny Egyetem fényében?

Szenilla nyomában (Finding Dory) a 2003-as nagy sikerű Némó nyomában című animációs filmnek a folytatása. A filmet az első részt is jegyző Andrew Stanton rendezi, Angus MacLane társrendező segítségével. A folytatásban több, már jól ismert karakter is visszatér.

A folytatás lehetősége egyébként már az első film sikeri után megfogalmazódott az alkotókban, hiszen ez sosem volt idegen a Pixartól (Toy Story, Szörny Rt., Verdák), azonban a projekt elég sokáig húzódott. Az egyik legnagyobb probléma az volt, hogy a Némót eleve egyszeri elmondású mesének szánták. Végül azon formabontó megoldás mellett döntöttek, hogy egy mellékszereplőt helyeznek a második rész középpontjába, a memóriazavarban szenvedő doktorhalat, Szenillát.

A vicces hal ezúttal annyira az előtérbe kerül, hogy megismerhetjük majd a történetét, a családi hátterét, hogy onnan is származik stb. A cselekmény egy évvel az első film eseményei után fog játszódni, helyszíne pedig a kaliforniai-öböl lesz. A film emellett burkoltan utalni fog a bálnák veszélyezettségére, a lakóhelyük és fajuk rohamos kipusztulására, melyekért részben az emberek a felelősek.

A hazai közönség az elsők között tekintheti meg majd a produkciót, június 16-án.

Magyar szinkronos előzetes:

Ez pedig a legutóbbi, angol nyelvű előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 216 times, 1 visits today)