Hirtelen két film is készülhet Némó kapitányról

nemo

Egyes értesülések szerint a Disney következő nagy projektje Verne Gyula Húszezer mérföld a tenger alatt c. regényének adaptációja lesz. Némó kapitány eredettörténetét James Mangold (Börtönvonat Yumába, Farkas) rendezné, de előtte még leforgatják a Farkas-filmek következő, immáron korhatáros epizódját, ami az utolsó lenne Hugh Jackman szereplésével. Mangold előtt még David Fincher foglalkozott a projekttel, de ő végül inkább leforgatta a Holtodiglant (most viszont elvileg ráérne).

A Disneynek egyébként kifejezetten a szívügye Némó kapitány: 1954-ben az egyik első élőszereplő filmje volt a stúdiónak. A forgatókönyv legfrissebb változatát Sebastian Gutierrez (Gothika, Kígyók a fedélzeten) írta.

A helyzet pikantériája azonban az, hogy a Fox is ugyanennek a könyvnek a feldolgozásán ügyködik. Az X-Men-filmgyáros Bryan Singer rendezné a Fox saját Húszezer mérföld a tenger alattját miután mozikba került az X-Men: Apokalipszis. Az iparági pletykák szerint már idén ősszel elkezdik a munkálatokat, és 2017-ben már be is mutatnák. A Disney lehet, hogy inkább megvárja a bemutatót és annak sikere tekintetében kezdene bele a saját projektjébe, még ha jelenlegi szándékai szerint egy eredettörténetben is gondolkodnak.

Egyébként Némó kapitány alakját vásznon legutóbb a 2003-as Szövetségben lehetett látni.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 121 times, 1 visits today)