Feltámad az Amityville-ház

amiti

Az utóbbi pár évben újabb reneszánszát éli az Amityville-széria, ám ezúttal a műfajhoz képest minőségi ugrásról beszélhetünk. A projekt eredetileg Amityville: The Lost Tapes néven futott volna, és a címéhez hűen kézikamerás módszerrel vették volna fel. Ebből végül nem lett semmi, helyette leforgattak egy sokkal egyszerűbb, unalomig ismert történetet.

A főszereplőt, Joant az a Jennifer Jason Leigh alakítja, akit idén jelöltek Oscar-díjra az Aljas nyolcasban nyújtott alakításáért. A színésznő ezúttal egy egyedülálló anya lesz, aki két lányával, és a lebénult fiával, James-szel (Cameron Monaghan Az emlékek őre, Vámpírakadémia) együtt új helyre költözik, természetesen a rossz hírű Amityville házba. Reményei szerint a költségeiket csökkenteni tudja és egyúttal a megtakarítás fedezni fogja James orvosi kezelését. Az ingatlanról persze hamar kiderül, hogy el van átkozva, de ezzel kezdetben senki sem törődik, mivel a fiú csodával határos módon felépül.

Az Amityville: The Awakening-ben látható lesz még Kurtwood Smith is, mint pap, aki a klasszikus Robotzsaruból és az Azok a 70-es évek c. sitcomból lehet ismerős.

A filmet Alexandre Aja állandó bűnsegédje, Franck Khalfoun írta és rendezte, akinek a nevéhez olyan, súlyosabb horrofilmek köthetőek, mint a Magasfeszültség, a P2 – A rettegés új szintje vagy a Maniac remake-je.

A film amerikai premierje április elsején lesz, magyar bemutatóról egyelőre nincs információ.

Előzetes, szigorúan 18 éven felülieknek!

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 128 times, 1 visits today)