Born to be blue előzetes

born

Born to Be Blue című életrajzi drámában a négyszeres Oscar-jelölt Ethan Hawke (Mielőtt-trilógia, Gattaca) kelti életre azt a legendás Chet Bakert, aki a cool jazz legnagyobb üdvöskéje volt még az ötvenes években. Szegény roppant tehetséges trombitás volt, aki hiába rendelkezett egyedi melankolikus játékstílussal és sármmal, mivel heroinfüggősége hamar derékba törte felívelő karrierjét. Ennek következtében az sem lehet meglepő, hogy életében többször is megjárta a börtönt.

A filmet az itthon egyáltalán nem ismert, rövidfilmes Robert Budreau írta és rendezte, aki Baker karrierjének mélypontra jutását és zenei visszatérését dolgozza fel a hatvanas évek végén. Ennek annyi a háttere, hogy az éppen drogot vásárló zenészt durván összeverték, aminek következtében újra meg kellett tanulnia játszania. A herionról azonban még ekkor sem volt képes leszokni, ami végül közrejátszott az 1988-ban bekövetkező halálában is.

Egyébként az elismert dokumentumfilmes Bruce Weber Baker halálának évében leforgatott már vele egy életrajzi filmet a Let’s Get Lost-ot, amit az Akadémia Oscarra is jelölt.

A filmet március 25-től vetítenek az USA-ban, hazai premierről egyelőre nincs hír.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 62 times, 1 visits today)