A horrorrajongók Szent Grálja lehet a Death House

dh1

Miután Stallone először hozta össze a The Expendablest – A feláldozhatókat, amiben letűnt akciósztárok egy közös filmben lövöldöztek, Bruce Campbell (a Gonosz halott-filmek sztárja) felvetette egy ehhez hasonló koncepcióval bíró horrorfilm ötletét.  Vagyis a műfaj ismert színészei szerepeltek volna egy műben, csak végül ez az impozáns terv nem valósult meg. Aztán jött Harrison Smith és Gunnar Hansen, akik megírták a Death House forgatókönyvet, és megszereztek magukat jó pár ismert arcot is. Utóbbi szerepelt is vállalt a készülő filmben, ám tavaly novemberben elhunyt (ő volt egyébként Bőrpofa az eredeti, 1974-es Texasi láncfűrészes mészárlásban).

A stáblista a „szakértők” számára kifejezetten imponáló:

  • Robert Englund (vagyis Freddy Krueger)
  • Danny Trejo (vagyis Machete)
  • Michael Berryman (az eredeti Sziklák szeme 1-2, Az 1000 halott háza 2)
  • Kane Hodder (Jason Voorhees mellett majdnem minden nagydarab, maszkos gyilkos)
  • Dee Wallace (Az üvöltés, Rémecskék, Az ördög háza)
  • Bill Moseley (Rob Zombie legtöbb filmje, de igazából rengeteg horrorban látható)
  • Barbara Crampton (Stuart Gordon kultrendező kiskedvence)
  • Doug Bradley (vagyis Pinhead a Hellraiser-szériából)
  • Ken Foree (leginkább Holtak hajnala remake és szintén Rob Zombie filmjei)
  • Camille Keaton (az 1978-as Köpök a sírodra „sztárja”)

Azt még sajnosa legtöbbjükről nem lehet tudni, hogy ki milyen karaktert fog alakítani.

A Death House címet a filmben szereplő földalatti kormányzati létesítményről kapta, amely kilenc szinten tartja fogva a leggonoszabb bűnözőket. (A kilences szám nyilván Dante Poklának a bugyraira utal.) A benne lévők annyira kegyetlenek, hogy soha többé nem kerülhetnek vissza a társadalomba, mi több, némelyikük még természetfeletti erővel is bír. Két ügynök meglátogatja a helyet és tanúi lehetnek, ahogy a doktorok gyógyszeres és szellemi kísérleteknek vetik alá az itt „lakókat”. Az elvégzett teszteket leginkább a nácik által végrehajtotdh2t szörnyűségekhez lehet hasonlítani.

A cellákat egy virtuális valóság programmal képesek átalakítani egy olyan környezetté, amelyben az illető élt, mielőtt még lesittelték volna. A foglyokat ezen felül még egy hallucinogén gáz segítségével tartják kordában. Természetesen egy balest következtében a biztonsági rendszer leáll, és a szuperbűnözők kiszabadulnak, a két ügynöknek meg menekülnie kell.

A rendezői székbe is ülő Harrison Smith elmondása alapján ötvözik Carpenter 13. rendőrőrs ostromának keménységét a Jurassic Park akciójával, amiben fellelhető lesz a Fűrész-filmekben látható trancsírozás is. Smith egyébként még elég újonc a szakmában, eddig még csak két, itthon egyáltalán nem ismert B-horrort (Camp Dread, Zombie Killers: Elephant’s Graveyard) forgatott.

A filmre sajnos legalább még egy évet várnunk kell, mert majd csak valamikor 2017-ben fogják bemutatni.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 83 times, 1 visits today)