A szerelem halhatatlan!

equals

Az Equals egy romantikus sci-fi dráma, ami nehéz műfaj, nem véletlenül próbálkoznak vele olyan kevesen. Legutóbbi maradandót a témában A nő tudott felmutatni, igaz az Oscart is ért.

A történet egy olyan jövőbeli társadalmat mutat be, amiben az érzelmeket sikeresen kiirtották, aminek következtében béke honol a világban, hiszen nincsen harag s gyűlölet. Egy napon azonban egy titokzatos kór üti fel a fejét és minden megváltozik Silas (Nicholas HoultEleven testek, Mad Max: A harag útja) számára: kirekesztetté válik. Munkatársa, Nia (Kristen Stewart – az Alkonyat-széria sztárja) ugyan szintén elkapja a betegséget, de ő el tudja titkolni állapotát. A túlélés érdekében együtt kell menekülniük, aminek a vége természetesen a nagybetűs Szerelem…

A szereplőgárdát Guy Pearce (Vasember 3, Országúti bosszú) és a kétszeres Oscar-jelölt Jackie Weaver (Napos oldal, Vonzások) erősíti.

A rendezői székbe pedig a romantikus filmgyáros Drake Doremus (Kísértés, Őrülten hiányzol) ült, akinek a munkáját maga Ridley Scott felügyelte producerként.

Egyébként az alapkonfliktust már ellőtték a 2002-es Equilibriumban, ami meg ugyebár az 1984-en alapszik.

Ugyan Amerikában majd csak a nyáron láthatják, de az argentinok, a svédek, a portugálok és a libanoniak már élvezhetik a mozikban. Egyelőre nincs hír a hazai premierről.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 81 times, 1 visits today)