Kurt Russel véletlenül egy 145 éves gitárt tört össze

aljas

Az Aljas nyolcas c. westernben Kurt Russel egy fejvadászt alakít, aki a foglyával (a szerepéért Oscar-díjra jelölt Jennifer Jason Leigh) kénytelen a hóvihar elől meghúzódnia egy semmi közepén lévő szatócsházban, hat másik emberrel. A film egyik jelenetében a nő karaktere fog egy gitárt és egy hosszú dalba kezd, amivel sikerült egy idő után felbosszantania a fejvadászt, aki büntetésképpen szétveri egy tartógerendán a hangszert. Jó alaposan és látványosan.

Most viszont kiderült, hogy a gitár egy pótolhatatlan, egyedi darab volt, ami valóban az 1870-es években készült, és a forgatáshoz a Martin múzeumból kérték kölcsön. Kurt Russel teljesen vétlen, hiszen neki senki sem szólt előre, hogy egy műkincset tart a kezében. Az eredeti tervek szerint ugyanis a jelenetet félbe kellett volna szakítani, hogy kicserélhessék egy replikációra a hangszert, ez azonban valamiért elmaradt.

Ennél fogva Jennifer Jason Leigh megdöbbent arckifejezése a filmben valódi, mivel ő történetesen tisztában volt vele, hogy min is játszik. A rendező, Tarantino állítólag ennek a fordulatnak kifejezetten örült, mert így még erősebb és hitelesebb lett a jelenet.

Dick Boak, a múzeum igazgatója természetesen majdnem sokkot kapott, amikor megkapta a maradványokat, a kár ugyanis helyrehozhatatlan. A gitárt ráadásul csak a vételárának megfelelő összegért biztosították, ami sokkal kevesebb, mint amennyit valójában ér. A múzeum pedig közölte, hogy ezek után soha többé nem adnak kölcsön a kollekcióból.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 71 times, 1 visits today)