Együttesek legemlékezetesebb cameoi

egyuttesek

Sok zenekar szokott egy-egy jelenetet bevállalni filmekben, leginkább a poén kedvéért. Mi most ezek közül szemezgettünk.

Fontos kitétel volt, hogy az adott együttes zenéjét hallani is lehessen, ne csak a tagok látszódhassanak, mint pl. ahogyan a Blink 182-t az Amerikai pitében. Ezzel együtt kizárásra kerültek a szólóelőadók is. A sorrend felállításánál megpróbáltuk az emlékezetességi faktort előtérbe helyezni.

6. A Cannibal Corpse az Ace Venturában

Az igazi Jim Carrey rajongók tudják, hogy a színész imádja a death metalt, főleg a Cannibal Corpse-t, vélhetően ezért is kerülhettek bele egyik legnépszerűbb filmjébe. A banda zúzását akkor lehet kiszúrni, amikor hősünk elmegy hacker barátjához látogatóba, egy kis információcserére. Hogy az miért pont ebben a zajos klubban tevékenykedik, az persze rejtély.

Érdekesség, hogy készült a filmhez egy olyan jelenet is, amiben Ventura az üldözői elől a színpadra menekül és elimprovizálja az együttes egyik nagy slágerét, a Hammer Smashed Face-t.

5. A The Offspring a Kéz őrületben

Ebben a nem túl ismert, 1999-es horrorfilmben a főszereplő gimis srác kénytelen levágni a saját kezét, mert azt megtámadja egyfajta démoni erő. A film vége egy hallowen-i iskolai buliban játszódik, ahol a meghívott együttes az akkor a népszerűségük csúcsán lévő, kaliforniai punkot játszó The Offspring, akiknek két számot is sikerül lenyomniuk. A fiú megpróbál mindenkit figyelmeztetni a veszélyre, de az énekes, Dexter Holland lezavarja a színpadról, aki erre elég látványosan végzi.

4. ZZ Top a Vissza a jövőbe 3-ból

Sokunk kedvence (bár az első két rész tagadhatatlanul jobb), amiben a zenészek tényleg „csak” zenélnek a háttérben, de blues-rock helyett ezúttal countryt játszanak, még hozzá korhű hangszereken, és jól is áll nekik! A közönség pedig ropja.

3. A Smash Mouth az Üldözési mániából

A film, amiben egy csapat unatkozó milliomos rávesz több, egymástól teljesen különböző embert, hogy küzdjenek meg egymásért egy táskányi pénzért. A végén mindegyikük eljut egy jótékonysági Smash Mouth-koncertre, ahol önkéntelenül is felajánlják a nehezen szerzett pénzüket a rászorulóknak. Végül persze nem bánják meg, sőt még meg is szívatják ezzel az említett milliomos úriembereket. Az együttes pedig rákezd a legismertebb dalukra, az All Stars-ra. Mindenki happy.

A dal eredeti klipje egyébként meg a Msytery Men c. Ben Stiller-filmre reflektál.

2. Rammstein a xXx-ben

A népszerű, német industrial-metal együttes Feuer Frei c. dala már az első másodpercekben felcsendül, ám sokáig azt hiszi a néző, hogy ez csupán aláfestő zene. Aztán meglátjuk magát a zenekart is, hogyan egy cseh underground klubban lépnek fel, még hozzá a szokásos pirotechnikájukat használva. A szerző megerősítheti, hogy valóban ilyen látványos egy Rammstein-koncert, igaz a valóságban ritkán lőnek le rajta bárkit is.

  1. Tito & Tarantula az Alkonyattól pirkadatigban

Ki ne emlékezne Salma Hayek legendás kígyótáncára, amihez a zenét a közismert stoner rock együttes szolgáltatta? Vagy még maradandóbb élmény, amikor a vérfürdő közepette nem csak ritmust, arcot, de hangszereket is váltanak. Igen, az a „gitár” örökre emlékezetes maradt mindenki számára, aki csak látta a filmet. Ennek ellenére mi mégis inkább az emészthetőbb nótát mutatjuk meg.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 53 times, 1 visits today)